دانه چیا | آنچه که طب سنتی درباره خواص دانه چیا میگوید
- ارسال شده توسط کورش -
19اکتبر
دانه چیا | آنچه که طب سنتی درباره خواص دانه چیا میگوید
دانه چیا مدت زیادی نیست که برای خیلیها شناخته شده است. با این وجود هنوز هم هستند بسیاری از افراد که نه با این دانه آشنا هستند و نه از خواص دانه چیا چیزی میدانند.
دانه چیا از گیاهان گلدار و خانواده نعنا میباشند و فواید بسیاری برای تمام اعضای بدن دارد، البته مصرف دانه چیا میتواند عوارض جانبی را هم به همراه داشته باشد.
بررسی کامل خواص و فواید درمانی دانه ی چیا
دانه های زیبا و ریز چیا مزایای سلامتی بیشماری برای بدن انسان دارند.
دانه چیا به دلیل داشتن فیبر و چربی های امگا 3 موجود در آن که بسیار زیاد مورد نیاز انسان است.
دانه چیا از گیاهان گلدار و از خانواده نعنا هستند و افزودن دانه چیا به وعده های غذایی روزانه باعث تقویت انرژی شما میشود و به شما در کاهش چربی کمک میکند.
این دانه های کوچک حتی در فروشگاه های مواد غذایی سالم نیز وجود دارند که میتوانید به دلیل مزایای بسیار، آن را به صورت آنلاین هم پیدا کنید.
اما این دانه ریز تا چه اندازه میتواند در بهبود سلامتی ما موثر باشد
ارزش عذایی دانه چیا
- یک وعده (28 گرم) دانه چیا حاوی مواد زیر است.
- فیبر:11 گرم.
- پروتئین:4 گرم.
- چربی:9 گرم (5 گرم از آن امگا 3) است.
- کلسیم:18٪ از نیاز روزانه
- منگنز:30٪ از نیاز روزانه
- منیزیم:30٪ از نیاز روزانه
- فسفر:27٪ از نیاز روزانه
دانه چیا مانع خستگی میشود
جدا از انواع خاصی از ماهی ها، دانه چیا منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این عنصر برای بدن ضروری است زیرا بسیاری از عملکردهای بدن را فعال میسازد.
مطالعات همچنین نشان میدهد که مصرف دانه چیا باعث افزایش عملکرد تمرین میشود. بنابراین چنانچه در بخ سلامت نمناک کامل توضیح خواهیم داد جایگزین خوبی برای نوشیدنی های انرژی زا است.
این مقدار دانه چیا، مقدار زیادی قند موجود در رژیم غذایی را از دفع میکند.
این ماده سوخت و ساز بدن را تقویت میکند، که انرژی بیشتری در بدن ایجاد میکند و در نتیجه باعث کاهش و جلوگیری از خستگی میشود.
بهبود سلامت دستگاه گوارش
روش های زیادی وجود دارد که سلامت دستگاه گوارش شما میتواند از دانه چیا، بهره مند شود.
محتوای بالای فیبر آن، روده را تنظیم میکند و توانایی آن در جذب مقادیر زیاد آب باعث میشود تا مدت طولانی تری احساس راحتی کنید، بنابراین خطر پرخوری را به حداقل میرساند.
وزن را کاهش میدهد
مقادیر بالای فیبر در رژیم غذایی به همراه میزان کربوهیدرات و چربی آن و عدم وجود کلسترول، همه این ترکیبات را تشکیل میدهند تا دانه های چیا را به عنوان یک محصول غذایی عالی تبدیل کنند که به طور موثری وزن را کاهش داده و کنترل میکند.
همچنین یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. مطالعات نشان میدهد که اضافه کردن یک وعده دانه چیا در رژیم غذایی شما میتواند به سوزاندن چربی شکم کمک کند.
این کار را با کاهش بافت چربی احشایی، بافت چربی شکمی انجام میدهد که باعث کاهش متابولیسم بدن میشود. یکی از عللی که بذرهای چیا به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته میشوند.
به این دلیل است که میتوانند تا 10 برابر وزن خودشان آب را جذب کنند که این ویژگی باعث بهبود جذب مواد مغذی و الکترولیتها میشود و بدن را برای مدت طولانی طولانی هیدراته نگه میدارد.
علاوه بر این، هضم غذا را کند میکند، بنابراین شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه میدارد.
کنترل و درمان دیابت
یکی از بزرگترین مشکلات دیابت، افزایش ناگهانی میزان قند بعد از هر وعده غذایی است.
دانه چیا با این مشکل کاملاً مؤثر مبارزه میکنند. کربوهیدراتها و نشاسته موجود در آنها در مقایسه با وعده های معمولی به آرامی در بدن آزاد میشوند.
آزاد سازی آهسته تر به معنای جذب بهینه توسط هر سلول بدن است. این باعث کاهش اتکا به انسولین برای کنترل میزان قند بدن میشود.
برخی مطالعات همچنین حاکی از آن است که دانه چیا میتوانند دیابت را با گذشت زمان معکوس کنند.
پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی
غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، مانند دانه چیا، از نظر فواید قلبی بسیار مناسب هستند.
این دانهها چربی های خوبی هستند که با جلوگیری از حداقل رساندن میزان اسیدهای چرب امگا 6 در خون، مانع از بروز بیماریهای قلبی میشوند. بنابراین، این امر استرس سیستم قلبی عروقی را به حداقل میرساند.
دشمن سرطان دهانه رحم و سرطان پستان
دانه چیا منبع غنی از یک اسید امگا 3 است که به اسید آلفا لیپوئیک یا ALA معروف است.
مطالعات نشان میدهد که ALA رشد سلول های سرطانی را در موارد سرطان دهانه رحم و سینه به حداقل میرساند. فواید ALA تا حد مرگ سلولهای سرطانی است، بدون اینکه تأثیر منفی بر سلول های سالم بگذارد.
ارتقاء سلامت دندان ها
بارزترین دلیل مصرف دانه چیا برای دندانهای شما عالی است زیرا سرشار از کلسیم است.
با این حال، فسفر و ویتامین A، که در دانه های چیا فراوان هستند، در تقویت دندانها نیز نقش بسزایی دارند.
این مواد با هم دهان را سالم نگه میدارند. علاوه بر این، دانه چیا همچنین سرشار از روی است که از تجمع رسوب در اطراف دندان های شما جلوگیری میکند.
این به نوبه خود از پوسیدگی جلوگیری میکند و خاصیت ضد باکتریایی دارد که باعث میشود بوی بد دهان و میکروبها نیز از بین بروند.
کنترل فشارخون
دانه چیا برای کنترل فشار خون شناخته شده اند. فشار خون بالا یکی از بزرگترین دلایل بیماری هیپرتانسیون است.
در حقیقت، مطالعات نشان داده اند که وجود دانه های چیا در رژیم غذایی شما به طور منظم همان تأثیر مصرف مرتب داروهای فشار خون بالا را در بدن شما دارد.
جلوگیری از آرتروز
اسیدهای چرب امگا 3، که در دانه های چیا به وفور یافت میشوند، به عنوان یک ماده ضد التهاب عمل میکنند.
عنصر خاصی که به این فواید کمک میکند با نام آلفا لنولیک اسید یا ALA شناخته میشود که التهاب شریانها و مفاصل را کنترل میکند.
مطالعات تخمین میزنند که حداقل 4 گرم از دانه های چیا در روز برای کنترل و جلوگیری از آرتریت کافی است.
کمک به بارداری سالم
دانه چیا با تمام خوبی که دارند، یک رژیم غذایی عالی برای خانم های باردار محسوب میشوند.
بارداری میتواند موارد بسیاری از جمله کمبود ویتامین و مواد معدنی، خستگی و قند خون بالا را ایجاد کند.
از آنجا که دانه های چیا از نظر بسیاری شاملویتامینها و مواد معدنی ضروری هستند، مصرف یک وعده کوچک این دانهها هر روز میتواند از بروز کمبودهای کلسیم، فسفر و منیزیم جلوگیری کند.
همچنین باعث تقویت انرژی میشود، زیرا روند تبدیل کربوهیدراتها و قندها را کند میکند. علاوه بر این، مصرف دانه های چیا ماده ای مانند ژلاتین را درون معده ایجاد میکند که هضم را کند میکند.
این اطمینان حاصل میکند که سطح قند خون پایدار است و نوسان ندارد. اگر این فواید کافی نبودند، در عوض دانه های چیا، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 میباشند که رشد مغزی در جنین را امکان پذیر میکنند.
در حالی که ماهی همچنین منبع خوبی از امگا 3 است، میزان جیوه در ماهی میتواند تأثیر منفی بر روی جنین داشته باشد، به همین دلیل دانه های چیا جایگزین بسیار خوبی هستند.
افزایش کلسترول خوب (HDL)
شما در بدن کلسترول خوبی دارید که باید افزایش یابد، اما برخی از افراد دارای کلسترول بد بالاتری هستند و نشانه های خطر را در بزرگتر شدن بیماری های خطرناک نشان میدهد.
دانه های چیا در کمک به افزایش سطح HDL یا همان کلسترول خوب در بدن شما عالی هستند و میتواند راه حلی برای رژیم شما باشد.
تسهیل فرایند هضم
اگر معمولاً قبل از خوردن غذا دانه های کتان را خرد میکنید، لازم نیست این کار را برای مصرف دانه های چیا انجام دهید.
می توانید به سادگی آنها را در سالاد خود بپاشید و مصرف کنید. با این کار دیگر نیازی به صرف وقت و انرژی زیادی در خرد کردن دانه های چیا ندارید.
اسید چرب امگا 3
دانه چیا حاوی 60 درصد امگا 3 است به همین دلیل از غنی ترین منابع گیاهی اسیدچرب مثل آلفا لینولنیک اسید، یا ای ال ای بشمار میرود این ماده به کاهش التهاب،پایین امدن کلسترول و بالا رفتن عکملکرد شناختی کمک میکند.
آنتی اکسیدان
دانه چیا غنی از آنتی اکسیدان است که برای محفاظت از بدن در برابر پیری، رادیکال های آزاد، سرطان مفید است.
هم چنین آنتی اکسیدان بالای چیا باعث میشود پوسته اش ماندگاری بالایی داشته باشد. این دانه تقریبا 2 سال خارج از یخچال میماند.
فاقد گلوتن
دانه ی چیا گلوتن یا غلات ندارد به همین منظور میتوانید از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید و به هیچ عنوان نگران وجود گلوتن در رژیم غذایی خود نباشید.
رفع اختلال در سوخت و ساز
دانه چیا تری گلیسیرید و کلسترول را پایین میآورد و به عنوان منبع چربی خوراکی شناخته میشود.
در حالی که اچ دی ال یا کلسترول “خوب” را افزایش میدهد. وقتی دانه چیا را جایگزین دیگر منایع چربی از جمله روغن ذرت، آلفا لینولنیک اسید موجود در آن میکنید میتواند از میزان تری گلیسیرید بالا پیشگیری کند و چاقی را کاهش دهد.
بهبود سلامت متابولیک
کلسترول و فشار خون بالا برای سلامتی شما خطرناک است، اما خوردن دانه های چیا با محتوای امگا 3، پروتئین و فیبر میتواند به پایین آمدن سطح LDL و افزایش HDL کمک کند.
با این حال، این به سایر غذاهای سالم کمک میکند زیرا تنها دانه های چیا نمی توانند به فشار خون بالا کمک زیادی کنند.
کاهش خطرات با استفاده از دانه های چیا امکان پذیر است، اما درمان یا بهبود بیماری ممکن است بدون کمک سایر داروها یا مواد غذایی امکان پذیر نباشد.
برخی از مطالعات حتی نشان داده اند که هیچ گونه اثری در استفاده از دانه های چیا برای کاهش فشار خون یا کلسترول وجود ندارد، بنابراین به این کار وابسته نباشید.
مصرف بی دردسر دانه چیا
دانه چیا را میتوان بدون تغییر طعم به بسیاری از غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد. دانه چیا مغذی اما پررنگ است.
در غذاهایی که چیا به آن اضافه شده است، طعم و مزه قابل توجهی متفاوت نمی دهد. اگر این افزودنی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، نتیجه بسیار ساده خواهد بود.
کافی است آنها را با آب و اسموتیها مخلوط کرده یا به ماست یا فرنیان بپاشید و آنها را میل کنید. تهیه کیک با دانه های چیا نیز میتواند ایده خوبی باشد.
سس ماکارونی را نیز میتوان با دانه های چیا مخلوط کرد تا غلیظ تر شوند زیرا در جذب آب خوب هستند. دریافت بیش از حد دانه های چیا باعث میشود دستگاه گوارش شما بهتر عمل کند.
به خصوص اگر از منابع فیبری زیاد استفاده نکنید. اگر فکر میکنید بیشتر از این نیاز دارید یک یا یک و نیم قاشق غذاخوری برای مصرف منظم روزانه کافی است.
افزایش انرژی
وقتی برای شروع روز خود چیزی در صبح میخورید، هدف اصلی شما تقویت انرژی است تا تمام فعالیت های روزمره خود را به درستی انجام دهید.
اضافه کردن دانه چیا به صبحانه شما میتواند یک ایده خوب باشد زیرا آنها حاوی ویتامین های B، تیامین و نیاسین هستند که میتوانند غذاهای موجود در بدن شما را به انرژی تبدیل کنند. آنها همچنین برای سیستم عصبی و مغز، تغذیه خوبی هستند.
افزایش جذب آهن
همه افراد برای کمک به اکسیژن موجود در بدن خود در قسمت های مورد نیاز، به آهن نیاز دارند. جذب آهن به بدن شما بسیار ساده است. فقط روزانه حدود دو قاشق غذاخوری دانه چیا بخورید و 12 درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین کنید.
با مصرف صحیح آهن، گلبول های قرمز خون در بدن شما تشکیل شده و برای حمل اکسیژن مفید هستند.
جذب ویتامین E
ویتامین E مخصوصاً برای پوست شما بسیار مهم است. توانایی بدن شما در جذب ویتامین E با خوردن روزانه دانه چیا افزایش مییابد.
سلنیوم دارای عملکردی به عنوان نوعی آنتی اکسیدان است. مقدار سلنیوم برای هر اونس از دانه های چیا حدود 15 میکروگرم است.
محافظت بدن از رادیکال های آزاد با استفاده از این دانه کوچک بسیار آسان است، اما مطمئناً شما نباید فقط به این غذای فوق العاده وابسته باشید.
بهبود عملکرد اعصاب
منیزیم و مس موجود در دانه های چیا مواد مغذی مهمی برای سیستم عصبی شما هستند. آنها سیستم عصبی را سالم نگه میدارند و به درستی کار میکنند.
همچنین، دانه چیا برای تقویت متابولیسم شما هنگام تشکیل گلبول های قرمز مورد نیاز هستند. مقدار منیزیم برای هر اونس از دانه های چیا حدود 98 میلی گرم است در حالی که مقدار مس بسیار کم است، فقط در مورد 0.3 میلی گرم.
دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان
این آنتی اکسیدانها از چربی های حساس موجود در دانهها در برابر سفت شدن محافظت میکنند. گرچه در مورد فواید مکمل های آنتی اکسیدانی بحث شده است، اما محققان قبول دارند که دریافت آنتی اکسیدان از مواد غذایی میتواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.
از همه مهمتر، آنتی اکسیدانها با تولید رادیکال های آزاد مبارزه میکنن، که میتواند به مولکول های سلولی آسیب برساند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان منجر گردد.
پروتئین با کیفیت بالا
دانه های چیا حاوی مقدار مناسبی پروتئین هستند. آنها همچنین تعادل خوبی از اسیدهای آمینه اساسی دارند، بنابراین بدن شما باید از پروتئین خود استفاده کند.
پروتئین دارای مزایای سلامتی مختلفی است و تاکنون مهمترین ماده مغذی رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن است.
دریافت پروتئین زیاد اشتها را کاهش میدهد و نشان داده شده است که افکار وسواسی در مورد غذا را 60٪ و میل به تنقلات در شب را 50٪ کاهش میدهد.
دانه های چیا واقعاً یک منبع پروتئین عالی هستند، به خصوص برای افرادی که محصولات حیوانی کمی میخورند.
کاهش وزن و لاغری با دانه چیا
چنانچه در بخش تناسب اندام نمناک خواندید یکی از دانه هایی که به تسریع کاهش وزن کمک میکند دانه چیا است.
دانه های چیا به دلیل مقدار بالای فیبر محلول و نامحلول، به علاوه آنتی اکسیدان شهرت خاصی دارند.
آنها همچنین شامل اسیدهای چرب امگا 3 و آمینو اسیدهای ضروری نیز هستندو در واقع جذب منظم آنها به مبارزه با هضم کند و یبوست کمک میکندو چربی شکمی را کاهش میدهند.
مبارزه با آکنه و چین و چروک
اگر امگا 3 به دلیل داشتن مزایای سلامتی و زیبایی آن بسیار شناخته شده است، دانه چیا همچنین با سطح بالایی از این اسید چرب که به پوست شما احتیاج دارد، بسته بندی شده اند.
با این حال شما هنوز هم باید دانه های چیا را با ماهی چرب ترکیب کنید زیرا در این دو نوع مختلف امگا 3 موجود است. امگا 3 برای سلامتی، مو و پوست شما بسیار عالی است.
آنها با پایین نگه داشتن افسردگی شما فعالیت میکنند تا پوست شما دچار استرس نشود و این یک پیشگیری خوب برای چین و چروک و آکنه است. هر وقت احساس افسردگی میکنید، این حس همیشه بر وضعیت پوستی شما تأثیر میگذارد.
برخورداری از پوستی نرم و صاف
نه تنها امگا 3 موجود در دانه های چیا که برای پوست شما لازم است، بلکه غنی بودن آنتی اکسیدان حاوی ضروری است.
با خوردن مرتب دانه های چای میتوانید صافی و لطافت پوست خود را حفظ کنید. محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد که میتواند با نشان دادن برخی از علائم پیری مانند چین و چروک باعث ایجاد استرس شود، با مصرف این دانه سالم کار ساده ای است.
همچنین میتوانید با پوست های درخشان تر و نرم تر و همچنین ناخن های سالم تری به کار خود ادامه دهید.
پوست زنده و شفاف تر
در حالی که هورمونها و افسردگی تأثیر قابل توجهی بر سلامت پوست شما دارند، سطح انسولین در بدن شما نیز همین کار را انجام میدهد.
باید ثبات سطح قند در خون شما حفظ شود تا از هوس تنقلات و غذاهای ناسالم به خصوص در شب جلوگیری شود. بیشتر مردم هنگام ولع مصرف، اهمیتی نمی دهند چه چیزی میخورند، چه مواد غذایی قندی یا چرب باشد.
به محض اینکه این اتفاق بیفتد، سطح انسولین در بدن شما ناپایدار خواهد بود و برای تقویت آنها به فیبر حاصل از دانه های چیا، که به مقدار بسیار زیادی وجود دارند، نیاز دارید.
تثبیت انسولین
سطح مناسب انسولین باعث میشود بدون نیاز به احساس ولع تنقلات هر روز احساس آرامش کنید. فیبر باعث میشود تا مدت زمان طولانی احساس سیر شدن داشته باشید و سیستم گوارشی شما نیز میتواند در همان زمان تثبیت شود.
نوع فیبر موجود در دانه های چیا منحصر به فرد است زیرا آنها به راحتی توسط آب قابل جذب هستند تا پوست شما اثر بدی از عادت ولع شما نداشته باشد.
مبارزه با علائم پیری
دانه های چیا با استفاده از روی، در مقابله با ایجاد لکه های پوستی شما ضمن مبارزه با التهاب مفید هستند.
روی به عنوان یکی از مهمترین مواد معدنی برای جلوگیری از علائم پیری شناخته شده است.
خبر خوب این است که روی موجود در دانه چیا به مقدار زیادی در دسترس است که پوست شما میتواند از مزایای آن استفاده کند.
درخشندگی پوست
پوست سالم از بدن و ذهن سالم ناشی میشود چون بدن شما دچار استرس میشود، پوست نیز حس یکسانی خواهد داشت.
یکی از مواد معدنی مهم دانه های چیا که بدن شما را تأمین میکند، منیزیم است که در تنظیم قند خون، عملکرد سیستم عصبی شما و افزایش انرژی شما فوق العاده است.
وقتی این سه فایده برای بدن شما حاصل شود، خون میتواند به درستی جریان یابد و این برای پوست شما بسیار مهم است. عملکرد منیزیم تثبیت سطح هورمونها در بدن شماست که این یکی از عوامل سالم بودن پوست است.
هنگامی که خون به خوبی جریان مییابد، پوست شما درخشش میکند و سرزنده به نظر میرسد.
باعث پوست محکم تر
بیشتر خانمها با کلاژن آشنا هستند زیرا معمولاً در محصولات زیبایی و مکملها وجود دارد. اعتقاد بر این است که کلاژن به پوست محکم تر، قوی تر و نرم تر کمک میکند.
این بیشتر برای ضد پیری استفاده میشود، اما زنان جوان نیز به این مؤلفه مشتاق هستند. کلاژن از پروتئین حاصل میشود و توسط اسید آمینه تشکیل میشود. این همان چیزی است که دانه های چیا آن را برای بدن شما ارائه میدهند گرچه بسیاری از غذاهای دیگر نیز در سطح خوبی دارای پروتئین هستند.
جالب این است که پروتئین موجود در دانه های چیا به راحتی قابل جذب است بنابراین میتوانید آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا فرصت بیشتری برای بدست آوردن کلاژن بیشتر برای بدن فراهم آورید.
جلوگیری از پف کردن پوست
سطح پتاسیم موجود در دانه های چیا بسیار غنی است و این در تنظیم فشار خون مفید است. ظاهر نفخ بر روی پوست شما میتواند ناشی از استرس است که هنگام فشار خون بالا احساس میکنید.
آرام کردن فشار خون با پتاسیم باعث میشود پوست شما نیز آرام تر شود. مدتی از هر نوع غذای فرآوری شده یا شور خودداری کنید تا سطح خون و ضربان قلب تان ثابت بماند و از احساس عصبی جلوگیری شود.
مرطوب کننده پوست
اگر فرآورده های لبنی مانند شیر به دلیل غنی بودن کلسیم شناخته شده باشند، دانه های چیا سطح کلسیم بالاتری نسبت به آنها دارند. بنابراین اگر برای مرطوب نگه داشتن پوست به کلسیم نیاز دارید، میتوانید این را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
به خصوص برای کسانی که به دلیل خاصیت حساسیت زایی نمی توانند محصولات لبنی را تحمل کنند، این میتواند یک راه حل خوب باشد. این خواص دندانها و استخوان های شما را قوی تر میکنند.
پس چرا این خوراکی سالم و زیبا را دوست نداریم؟ شما میتوانید از این روش برای تکمیل سایر غذاهای سالم خود برای تامین وعده های غذایی روزانه خود استفاده کنید تا مواد مغذی مورد نیاز بدن شما به خوبی برآورده شود.
به خاطر داشته باشید که فقط ویتامینها و مواد معدنی خوب فقط از یک نوع غذا نمی توانید دریافت کنید. باید ترکیبی وجود داشته باشد.
این بدان معناست که شما نمی توانید فقط به تمام فواید آن از نظر سلامتی و زیبایی دانه های چیا وابسته باشید، بلکه باید سایر غذاهای مناسب مناسب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
عوارض جانبی و آلرژی های دانه چیا
مانند هر غذای فوق العاده، عوارض مصرف دانه های چیا حداقل است. مطالعات تجربیات ناراحتی در معده را گزارش میکنند، به خصوص هنگامی که دانهها در مقادیر زیادی مصرف میشوند.
این به آن دلیل است که دانه های چیا از نظر فیبر غلظت بالایی دارند. اما، با مصرف این دانهها در مقادیر متوسط، مانند همه مواد غذایی، نوشیدن آب زیادی، خطر این ناراحتی میتواند به حداقل برسد.
بنابراین، افرادی که دچار اختلال رقیق بودن خون هستند یا اختلال خونریزی دارند باید از دانه های چیا خودداری کنند.
حداقل آنها باید قبل از اینکه دانه چیا را در رژیم غذایی وارد کنند با پزشک صحبت کنند.
برخی افراد ممکن است متوجه شوند که به دانه های چیا حساسیت دارن، اگرچه این موارد غیر معمول است. در صورت مشاهده هرگونه علائم واکنش آلرژیک، افراد باید از خوردن دانه چیا دست بردارند که این علائم ممکن است شامل استفراغ، اسهال و خارش لب یا زبان باشد.
اعتیاد
دانه های چیا ماده شیمیایی دارد که در برخی افراد میتواند اعتیاد ایجاد کند البته در همه افراد اینگونه نیست.
می توانید ابتدا مقدار کمی از آنها را مصرف و مدتی فاصله بیندازید و دوباره شروع به مصرف دانهها کنید تا به آنها اعتیاد پیدا نکنید
نفخ
اگر دانه های چیا را بیشتر از حد نیاز مصرف کنید ممکن است دچار نفخ شوید زیرا معده با گاز پر میشود.
بنابراین توصیه میشود روزانه فقط یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری دانه ی چیا را مصرف و در آن زیاده روی نکنید.
مسمومیت
اگر هنگام خرید دقت کافی را نداشته باشید ممکن است دچار مسمویت شوید زیرا نمی دانید این دانهها چطور پرورش پیدا کرده اند چون برخیها با آفت کشهای شیمیایی رشد میکنند.
بنابراین سعی کنید محل مناسب را برای خرید دانه های چیا انتخاب کنید.
دریافت بیش از حد (اوور دوز) ویتامین ب17
اگر دانه چیا را میخورید، مکمل های ب 17 را مصرف نکنید زیرا خوردن این دو با هم خطرناک است.
بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک صحبت کنید چون برخی خوراکیها و داروها ویتامین ب 17 دارند که ما از آگاهی داریم.
فشار خون پایین
دانه های چیا فشار خون را پایین میآورند و افرادی که فشار پایین دارند از خوردن آن صرف نظر کنند.
- ۹۹/۰۷/۲۹